Darıca Şebeke Suyu İçin 5 ve 6 Aşamalı İleri Arıtma Teknolojisi

Darıca bölgesinde kullanılan şebeke suyunun iletkenlik ve mineral yoğunluğu, mevsime ve iletim altyapısına bağlı olarak 280 - 420 ppm aralığında değişir. 0.0001 mikron hassasiyetindeki moleküler filtrasyon teknolojimiz, Darıca sularındaki klor, tortu ve ağır metalleri ayrıştırarak güvenli içme suyu sağlar.

TDS Değerlerinin İdeal İçme Suyu Seviyesine İndirgenmesi

5 aşamalı filtrasyon mekanizması sırasıyla 5 mikron tortu filtresi, granül aktif karbon (GAC), blok karbon (CTO), yüksek kapasiteli RO membran ve Hindistan cevizi kabuğu tatlandırıcıdan oluşur. Her aşama Darıca suyunun farklı bir kirletici grubunu yok eder.

Bu kademeli yapı, ana membranın ömrünü 24 aya kadar uzatırken Darıca musluklarınızdan daima kokusuz, berrak ve kaynak suyu tazeliğinde su akmasını garantiler.

CTO

Darıca Klor Eliminasyonu

Darıca şebeke suyundaki keskin klor kokusunu ve tortuları blok karbon ile sıfırlar.

TDS

Darıca TDS Düşürme

Darıca şebekesindeki 280 - 420 ppm değerini 30-60 ppm hafif içimli dağ suyu düzeyine indirger.

pH

Darıca Alkali Takviyesi

Darıca mutfaklarında arıtılan suya kalsiyum ve magnezyum katarak vücut direncini destekler.

NSF

Darıca NSF Standartları

Darıca cihazlarımızda kullanılan kartuşlar uluslararası NSF/ANSI 58 sertifikalıdır.

Darıca Teknik Servis, TDS Analizi ve Yerel Kurulum Kapsamı

Darıca Darıca merkezindeki yüksek katlı bloklarda ve sitelerde yaşanan düşük şebeke basıncına karşı 24V sessiz diyafram pompalı, tezgah altında sıfır yer kaplayan şık kapalı kasa cihazlarımızla kesintisiz hizmet veriyoruz.

  • Garantili Filtrasyon: Darıca sularındaki ağır metalleri ve kloru %99.5 oranında arındırma taahhüdü.
  • Yerinde Servis: Aynı gün 2 ile 4 saat arasında yerinde ekspres servis ile Darıca genelinde kesintisiz teknik destek.
  • Tam Donanım: Sessiz çalışan enerji verimli motor ve akıllı basınç kesici şatof valf.

Darıca Musluk Suyu TDS Değerleri ve Arıtım Standartları

Kocaeli Darıca genelinde şebeke TDS seviyesi 280 - 420 ppm bandındadır. Gelişmiş RO membran teknolojimizle Darıca hanelerinde bu iletkenlik değeri 40 ppm pınar suyuna dönüştürülür.

Hayır. Darıca genelinde kurduğumuz Pompalı Su Arıtma Cihazı modellerinde kullandığımız alkali mineral filtreler suya kalsiyum ve magnezyum iyonları kazandırarak pH değerini 8.0 - 8.5 seviyesine dengeler.

Darıca musluk suyunda kireç yoğunluğu 29 °fH (Orta-Sert Su) düzeyindedir. Kurulumunu yaptığımız Pompalı Su Arıtma Cihazı üniteleri, yüksek kalsiyum tuzlarını iyonik bazda süzerek Darıca konutlarında kireçsiz ve ipeksi bir içme suyu sağlar.

Darıca şebeke hattındaki tortu ve klor yükü sebebiyle ön filtre setinin (Sediment, GAC, CTO) 6-8 ayda bir, ana RO membranın ise Kocaeli su sertliğine bağlı olarak 24 ayda bir Metropol Su Arıtma Darıca servisimizce yenilenmesi tavsiye edilir.

Darıca Şebeke Suyu Analiz ve Filtrasyon Değerleri

Kocaeli ili Darıca ilçesi şebeke suyu parametreleri ile Metropol Su Arıtma ters ozmoz teknolojisi sonrası elde edilen teknik değer karşılaştırması:

Darıca Su Değerleri ve Arıtma Karşılaştırma Tablosu
Teknik ParametreDarıca Şebeke DeğeriMetropol RO SonrasıFiltreleme Etkisi
Su Sertliği29 °fH (Orta-Sert Su)3 - 5 °fH (Tatlı Su)Kireç ve kalsiyum %99.5 oranında ayrıştırılır
TDS (Çözünmüş Katı Madde)280 - 420 ppm30 - 60 ppmHafif ve lezzetli memba pınarı içimi
Kireç ve Tortu Durumu%68 Orta KireçSıfır KireçÇaydanlık, kombi ve tesisatta tam koruma
Klor ve KokuŞebeke kloru mevcut%100 KlorsuzAktif karbon blok ile berrak içim
Önerilen Cihaz ÇözümüNSF Onaylı 5 Aşamalı Pompalı Kapalı Kasa Arıtma (0.0001 Mikron Membran + NSF Onaylı Mineral Filtre)

Teknik İnceleme ve Kalite Güvencesi

Metropol Su Arıtma Teknik Servis Heyeti
Son Doğrulama: 23.09.2026
İçerik ve Teknik Danışman:Kadir AlkanKıdemli Su Arıtma & Filtrasyon Uzmanı
Standart Uyumlulukları:NSF/ANSI 58ISO 9001:2015TSE-HYB TS 13070

Bu sayfada yer alan su sertliği (°fH), kireç analizi ve membran filtreleme verileri; laboratuvar referansları ve Metropol Su Arıtma saha servis parametreleri esas alınarak periyodik olarak doğrulanmaktadır.

Etiketler

darıca pompalı su arıtma cihazıdarıca tds degeridarıca ters ozmozdarıca ro membrankocaeli su kalitesi

Darıca Bölgesindeki İlgili Çözümlerimiz

Kocaeli Genelindeki Diğer Hizmet Noktalarımız

Kocaeli Tümü
Hemen AraWhatsApp Destek